Over Ouroboros

Wie & wat is Ouroboros?

Regelmatig ontvangen wij per email de vraag wie en wat Ouroboros nu eigenlijk is….

Ouroboros, de slang die in zijn staart bijtHet symbool

Ouroboros is een eeuwenoud symbool, welke in veel verschillende culturen voorkomt. Het symbool van de Ouroboros is een slang die zichzelf in de staart bijt. Ouroboros is het symbool voor dood en wedergeboorte. Het symbool voor een transformatieproces, maar ook voor het oneindige …

De site

Ouroboros is een platform voor én door bezoekers voor informatieverschaffing op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en astrologie. We hopen dat de bijeen verzamelde informatie op deze site jou kan helpen je levensweg te vervolgen. Je kunt dan ook actief bijdragen aan deze site.

Wij geven de ruimte aan bezoekers van de site om hun ideeen te publiceren, contacten te leggen en geven hulp- & dienstverleners op het alternatieve vlak de mogelijkheid hun praktijk onder de aandacht te brengen. Ook geven wij organisaties de mogelijkheid om workshops en evenementen bij ons aan te melden voor de agenda.

Ouroboros.nl is een niet-commerciel initiatief en wordt (nog) niet gesponsord. Ouroboros is mogelijk door vele uren vrijwilligerswerk. De kosten van de hosting van Ouroboros worden deels gedekt uit de inkomsten van boek- en cd-verkoop via Bol.com. Overige kosten komen momenteel voor rekening voor de webmasters.

Medio 2002 is de intentie uitgesproken voor ouroboros.nl een stichting in het leven te roepen, zodat continuiteit kan worden gewaarborgd. De Stichting Ouroboros zal worden opgericht zodra er voldoende geld bijeen is om de notariskosten te kunnen betalen.

Wat vooraf ging …

Op 2 juli 1999 werd Ouroboros Webservices opgericht te Arnhem door de webmasters Jan van der Velde en Janneke Maat om ouroboros.nl te kunnen realiseren.

Jan en Janneke zijn beide geintereseerd in het spirituele, hun interessegebieden liggen op diverse vlakken. Astrologie, dromen, Reiki, magnetiseren, transformatie etc. In 1999 merkten ze dat er enerzijds een enorme behoefte is aan informatie op alternatieve gebied en dat er anderzijds veel mensen zijn die iets interessants te vertellen hebben op dit vlak maar dat er op dat moment weinig aansluiting was tussen beide groepen.

Naast hun interesse in en studie op spiritueel gebied, houden Jan en Janneke zich al langere tijd bezig met het ontwerpen van webpagina’s. Met de kennis van webdesign in huis en al aanwezige contacten op het Internet met zowel vragers als aanbieders, zijn zij de uitdaging aangegaan om op het Internet die twee groepen een stukje dichter bij elkaar te brengen via Ouroboros. De site is in oktober 1999 op het internet geplaatst.

JuDe taal van de gidsen: Geneesmiddelen & Alternatieve Geneeskunde